СЪБИТИЯ


Безплатен уебинар с д-р Каблан на 23 юни 2021

Транспозиция на алвеоларен нерв
като рутинно лечение при
силно атрофирала долна челюст

INSTA_POST_FARES_digital

Публикувано на: 14.06.2021 г.   |   пълен текст

Безплатен уебинар с д-р Чабатони на 21 април 2021

Дигитален протокол при имедиантно имплантиране
за рехабилитация на напълно обеззъбени челюсти

INSTA_PPC_Ciabattoni_2


ЗА КАКВО ЩЕ ГОВОРИМ?

В този уебинар д-р Чабатони ще представи възможностите за използване на дигитален протокол на работа при преминаване от естествени зъби с безнадеждна прогноза за лечение към протетична конструкция върху импланти.

Публикувано на: 31.03.2021 г.   |   пълен текст

Уебинари на UBGEN на английски език
налични на запис на www.facebook.com/Ubgen/

webinars_UBGEN_2020_28.4-2.5  

Публикувано на: 07.05.2020 г.   |   пълен текст

Ден на денталната имплантология


DSC_0012_web

11 май 2019 г. повече от 100 души изпълниха зала Хийтроу на х-л Best Western Premier Sofia Airport в София.

Еднодневното събитие имаше за задача да представи "горещи" теми, свързани с денталната имплантология:

  • въведение в работата с хирургични водачи. Цялостен протокол – от анализа на клиничния случай, дизайн и изработка на хирургичен водач до изработка и фиксиране на временна и постоянна протетична конструкция.
  • възстановявания с винтова фиксация за единични и многочастови конструкции – клинични показания, продукти и предназначение, протоколи за работа, добри практики.
  • рехабилитация с мултиюнит надстройки на изцяло обеззъбени челюсти или такива, на които предстои изваждане на всички зъби – аналогов и цифров протокол на работа, (вкл. временни конструкции за имедиантно натоварване), предимства и недостатъци, често срещани грешки.
Публикувано на: 15.05.2019 г.   |   пълен текст

Обучение по дигитална имплантология във Фаенца, Италия

Faenza2018_01a На 17 и 18 ноември 2018 г. петнадесет български имплантолози се запознаха с изключителния опит на италианските специалисти Dr Acocella и Dr Ciabattoni в използването на дигитални технологии за планиране и осъществяване на имплантологични операции и имедиантно протезиране. Обучението беше организирано от Alpha Bio Tec и лекторите представиха своята работа със системата за направлявана хирургия на израелската система.

Публикувано на: 27.11.2018 г.   |   пълен текст

Медина Био на Булмедика/Булдентал 2018

 

BulmedicaLogo От 16  до 18 май 2018 г. в Интер Експо Център, София се проведе 52-ата международна специализирана изложба БУЛМЕДИКА/ БУЛДЕНТАЛ.

Медина Био представи всички актуални продукти на Alpha Bio Tec и MedTechDental, a специалистите на компанията споделиха с посетителите последните новости и обсъдиха идеи за още по-успешна съвместна работа.

Специален акцент в експозицията беше нова серия импланти NeO с конична връзка с надстройките, мостри от първите хирургични водачи за импланти Alpha Bio, както и уникални продукти за лечение на периимплантити, мукозити и гингивити.

Публикувано на: 13.06.2018 г.   |   пълен текст

Предизвикателства към дълготрайната естетика в денталната имплантология

20 април 2018г., София, х-л Best Western Premier Sofia Airport

 

AlphaBio_HongKong_0575_web Естетиката в имплантологочното лечение е "гореща" тема, която вълнува всички, които искат да отговорят на високите изисквания на пациентите за устойчиво във времето и качествено (максимално близо до естествената анатомия) лечение.

Имахме удоволствието да организираме един изключително интересен семинар, лектори в който бяха:

- д-р Хенриете Лернер, Германия, която по впечатляващ начин представя идеи и добри практики за високоестетични имплантологични възстановявания;

- д-р Фернандо Дуарте, Португалия, който има огромен опит в лечението на периимплантити и представи различни подходи за справяне с тези усложнения.

 

Публикувано на: 23.04.2018 г.   |   пълен текст

ПОКАНА за теоретико-практически курс за запознаване и работа с имплантната система Alpha Bio Tec, гр. Бургас, 29-30.09.2017г.


Aqua_Hotel В края на септември "Медина Био" ООД организира ново издание на популярния курс за работа с израелската имплантна система "Alpha Bio Tec". Обучението е практически ориентирано и включва: основи на денталната имплантология, запознаване с продуктите на Alpha Bio Tec, демонстрационна операция и практически занимания върху модели. Курсът ще се проведе в
 х-л "Aqua", гр. Бургас.

Публикувано на: 25.07.2017 г.   |   пълен текст

thank-you-banner

Alpha Bio Tec осигури хубави емоции и много добро настроение на всички свои гости по време на IDS 2017, Кьолн, Германия.

Публикувано на: 29.03.2017 г.   |   пълен текст

Медина Био на 51то издание на Булмедика/Булдентал 2017

 

IEC SofiaОт 17  до 19 май 2017 г. в Интер Експо Център, София ще се проведе 51-ата юбилейна международна специализирана изложба БУЛМЕДИКА/ БУЛДЕНТАЛ.

Медина Био ще представи всички актуални продукти на Alpha Bio Tec, а специалистите на компанията ще покажат на посетителите последните новости и ще са на разположение за обсъждане на идеи за още по-успешна съвместна работа.

Специален акцент в експозицията ще бъде нова серия уникални продукти за лечение на периимплантити, мукозити и гингивити.

Публикувано на: 14.03.2017 г.   |   пълен текст1 от 4 1 2 3 4

Alpha Bio Tec предлага импланти с доживотна гаранция

lifetime_warranty_web_small Продуктите на Alpha-Bio Tec отговарят на строги международни стандарти, което позволява производителят да осигури доживотна гаранция за широка гама импланти.

В случай на дефектен имплант, отхвърляне на поставен имплант, счупване или замърсяване на имплант, след попълване на доклад за рекламация до производителя, Alpha-Bio Tec ще замени дефектиралото изделие.

... пълен текст

Facebook група за българските клиенти на Alpha Bio Tec

Приятелите на Alpha Bio Tec, които ползват активно Facebook, са добре дошли в специалната група "Alpha Bio Tec Bulgara" (https://www.facebook.com/groups/141363362700985/).

Alpha Bio Tec Bulgaria on Facebook

... пълен текст