СЪБИТИЯПОКАНА

Ден на денталната имплантология

11 май 2019 г., София, х-л Best Western Premier Sofia Airport

 

Въведение в работата с хирургични водачи. Цялостен протокол – от анализа на клиничния случай, дизайн и изработка на хирургичен водач до изработка и фиксиране на временна и постоянна протетична конструкция.

Възстановявания с винтова фиксация за единични и многочастови конструкции – клинични показания, продукти и предназначение, протоколи за работа, добри практики.

Рехабилитация с мултиюнит надстройки на изцяло обеззъбени челюсти или такива, на които предстои изваждане на всички зъби – аналогов и цифров протокол на работа, (вкл. временни конструкции за имедиантно натоварване), предимства и недостатъци, често срещани грешки.

 

Медина Био има удоволствието да ви покани за участие в специализирано обучение, фокусирано върху две големи теми, към които има непрестанно нарастващ интерес през последната година – поставяне на импланти с хирургични водачи и възстановявания с винтова фиксация и мултиюнит надстройки.

Целта на събитието е да предаде знания и идеи за постигане на стабилни и предсказуеми резултати при лечението с дентални импланти, а също така да разшири обхвата на клинични случаи, които можете да решите успешно.

Обучението е подходящо както за лекари, които поставят дентални импланти, така и за лекари, които само протезират върху импланти.


ДАТА: 11 май (събота) 2019 г.

МЯСТО: гр. София, хотел Best Western Premier Sofia Airport, зала Хийтроу

ЛЕКТОРИ: д-р Виктор Жечков, д-р Георги Райков и д-р Кремена Бекярова

ТАКСА УЧАСТИЕ:
• покупка на продукти Alpha Bio по избор на стойност 450* лв. по цени от ценовата листа
или
• заплащане на 250лв. в брой или по банков път.

* при закупуването на продукти Alpha Bio за участие в събитието не могат да се използват специални или промоционални цени

ПРОГРАМА

9:00 - 9:30 Регистрация

9:30 - 11:00 Блок 1: Работа с хирургични водачи, д-р Райков и д-р Бекярова

11:00 - 11:30 Кафе пауза

11:30 - 12:30 Блок 2

Работа с хирургични водачи, д-р Райков и д-р Бекярова, продължение

Представяне на гамата биоматериали на компанията UBGEN

12:30 - 13:30 Обяд

13:30 - 15.00 Блок 3: Протетични решения с винтова фиксация, д-р Жечков

15.30 - 16.00 Кафе пауза

16.00 - 17.30 Блок 4: Протетични решения с винтова фиксация, д-р Жечков


ТЕМИ НА СЕМИНАРА

Въведение в работата с хирургични водачи, д-р Райков и д-р Бекярова

Показания и противопоказания за използване на хирургични водачи.

surgical_guide_web Представяне на работния процес - анализ, планиране, изработка на водач, поставяне на имплантите и временна конструкция, ако планът на лечение предполага такава. Особености при вземане на цифров/аналогов отпечатък при работа с водач.

Илюстрация на планирането - създаване на дигитален модел (CBCT + отпечатък) на пациента, разполагане на имплантите в компютърния модел на пациента.

Илюстрация на процеса за създаване на цифров модел на водач.

Подходи за гарантиране на съответствие между компютърния модел и работата в устата.

Особености при изработката и ползване на различните видове водачи - единичен имплант, мост, протеза за цяла челюст без зъби/със зъби, които ще бъдат извадени и веднага ще се поставят импланти.

Възможни грешки и усложнения при работа с водачи и начини за избягването им.

Протетични решения с винтова фиксация, д-р Жечков

Единични и множествени протетични възстановявания върху надстройки тип мултиюнит. Предимства и недостатъци. Клинични и лабораторни етапи.

MultiUnitImpressionАналогови и дигитални протоколи на работа в клиниката и зъботехническата лаборатория.

Цялостна рехабилитация на съзъбието с винтово фиксирани конструкции върху надстройки тип мултиюнит. Индикации, видове, планиране.

Хирургичен протокол. Временни конструкции. Окончателни конструкции. Предпоставки за успешна работа.

Възможни усложнения и справяне с тях.

 

Представяне на костозаместващи материали и мембрани на италианската компания UBGEN, Michael Giovannetti

ubgen12 Кратко представяне на компанията UBGEN.

Eдин различен подход в производството на биоматериали.

RE-BONE® - ново поколение графт с произход говежда кост

SHELTER® перикардни мембрани  

Уникални предимства на продуктите Ubgen - ползи за денталните лекари в ежедневната им практика.

 

 

ЗА ЛЕКТОРИТЕ

Д-Р ВИКТОР ЖЕЧКОВ

DrZhechkov_web Завършил през 2002 г. „Дентална медицина“ в МУ София.

Собственик и управител на дентална клиника „PROVYDENT“, гр. София (www.provydent.com).

От 2005 г. практикува дентална имплантология. Завършил множество специализирани обучения - пълен имплантологичен курс със системата Bicon през 2006 г., всички нива на обучение на IFZI през 2011 г., разширено имплантологично обучение за работа със системата Alpha Bio Tec в Израел.

Участник в множество курсове по естетична стоматология и имплантология в Израел, Португалия, Украйна, Германия, Италия и др.

Носител на няколко награди в областта на естетичната стоматология и имплантология, вкл. победител в категория „Имплантологичен случай“ на наградите „Усмивка на годината“, организирани от Dental Tribune Bulgaria за 2015 г.

Ментор в програмата Alpha Bio Share Knowledge и водещ на обучения в областите: дигитална стоматология, протетика, цялостна рехабилитация на съзъбието върху импланти.

Д-р Виктор Жечков е член на множество национални и международни професионални организации.


Д-Р ГЕОРГИ РАЙКОВ

DrRaikov_web Завършва “Зъботехника“ в Медицински колеж София и  „Дентална медицина“ в Медицински университет София.

Основател и собственик на дентална клиника Рай Дент (www.raidentbg.com). Професионалните му интереси са в областите: имплантология, протетика и естетични възстановявания, където има натрупан богат опит.

Д-р Райков е участник в повече от 20 конгреси, семинари и професионални обучения в страната и чужбина.
   
Д-Р КРЕМЕНА БЕКЯРОВА

DrBekiarova_web Завършва Медицински университет в София през 2006г.

Част от екипа на Рай Дент. Интересите й са насочени предимно в сферата на  протетичната стоматология, ортодонтия и използване на дигитални технологии в стоматологията.

Следдипломна квалификация: Introduction in techniques in oral implantology, Dr. Khalil Zeineh, 2009; Специализирано обучение по ортодонтия, д-р Йоав Мазор. 2015-2018; Functional orthodontics. Back to the future, Prof. Michael Gorbonos, President ot the International Functional Association (IFUNA), 2018.

 

МАЙКЪЛ ДЖОВАНЕТИ

Michael GiovannettiГ-н Джованети е медиджър експорт на UBGEN. Има повече от 15 години опит в международния бизнес, пет от които в сферата на стоматологията, където преди биоматериалите продава различни материали и консумативи. Има значителен опит и в областта на маркетинга - бил е съдружник в испанска компания за онлайн маркетинг и дигитален брандинг.ИНФОРМАЦИЯ И ЗАЯВКИ

За да се регистрирате за участие, позвънете на д-р Дошков на тел. 0899 145 801 или на Стефан Димитров на тел. 0899 145 805, или пишете на e-mail:
medinabio2007@gmail.com

 

ПЛАЩАНЕ

До 3 работни дни след заявка за участие, в брой или по банков път по сметка:

ОББ АД, BIC: UBBSBGSF, IBAN: BG87 UBBS 8888 1000 816216

Получател: Медина Био ООД

Важно! Таксата за участие в курса трябва да се преведе в лева от името на фирмата, на която ще бъде издадена фактура.

 

 


Публикувано на: 15.04.2019 г.


Alpha Bio Tec предлага импланти с доживотна гаранция

lifetime_warranty_web_small Продуктите на Alpha-Bio Tec отговарят на строги международни стандарти, което позволява производителят да осигури доживотна гаранция за широка гама импланти.

В случай на дефектен имплант, отхвърляне на поставен имплант, счупване или замърсяване на имплант, след попълване на доклад за рекламация до производителя, Alpha-Bio Tec ще замени дефектиралото изделие.

... пълен текст

Facebook група за българските клиенти на Alpha Bio Tec

Приятелите на Alpha Bio Tec, които ползват активно Facebook, са добре дошли в специалната група "Alpha Bio Tec Bulgara" (https://www.facebook.com/groups/141363362700985/).

Alpha Bio Tec Bulgaria on Facebook

... пълен текст

Alpha Bio Tec пусна в продажба комплект демо абатмънти

MentorKit03_small

Alpha-Bio Tec представя Mentor Kit - удобен за използване комплект от демо абатмънти, който има за цел да улесни процеса на изграждане на конструкция върху имплантите посредством бърз и точен избор на най-подходящия абатмънт за конкретния клиничен случай. Така ще спестите време, ще планирате по-прецизно възстановителните процедури и ще можете да разчитате на по-качествена работа на зъботехниците.

Alpha-Bio Tec Mentor Kit е подходящ както за дентални лекари, така и за зъботехнически лаборатории, особено в случаите когато те избират и абатмънтите, върху които ще изграждат желаната конструкция

... пълен текст