АКТУАЛНО


MTD Gelcide вече в България

Медина Био ООД е ексклузивен дистрибутор за България на швейцарската компания MedTechDental - производител на иновативни гелове за орално приложение при лечение на пародонтити, мукозити и пери-имплантити.

gelcide-logo Вече разполагаме на склад с Gelcide! Продуктът представлява патентован разтвор на piperacillin и tazobactam, поставени в среда, която осигурява ефективна дисперсия на активните субстанции навсякъде в зъбния джоб или раната. Поради факта, че се прилага локално, Gelcide е особено подходящ за предотвратяване на бъдещо увреждане на околната костна тъкан. Уникалната формула на продукта позволява той бързо да покрие цялата обработвана повърхност и да се гелифицира, създавайки устойчив филм, който на практика запечатва джоба/раната т.е. от една страна предпазва от проникване на нова инфекция отвън, а от друга – осигурява продължително действие на локалния антибиотик.

Публикувано на: 20.02.2018 г.   |   пълен текст

Започваме регулярни доставки на новите едночастови ангулирани абатмънти за винтова фиксация от системата Alpha Universe

Продуктите са вече налични на склад!

Новите елементи улеснява значително работата и намаляват значително цената на решението (в сравнение с предишната многочастова версия).

AU_SingleBody_Abutments_DESIGN

Отворете пълния текст на статията, за да гледате видео представяне, както и да изтеглите продуктова брошура.

Публикувано на: 25.07.2017 г.   |   пълен текст

Нови Ti Base продукти

New_TiBase_2017

Alpha Bio Tec обяви четири нови Ti Base продукта, които разширяват фамилията за използване при CAD/CAM възстановявания.
Новите Ti Bases са с 2.5 mm височина на маншета, което увеличава възможностите за клинични решения. Продуктите са подходящи както за единични възстановявания, така и при решения с множество импланти. Налични са разновидности и за импланти с хексагонална връзка (IH) с надстройките, и за такива с конична връка (CHC).

Публикувано на: 01.06.2017 г.   |   пълен текст

GSTK photo

НОВО! Комплект за използване при поставяне на импланти
с помощта на хирургични водачи

За повече информация изтеглете PDF файл "Guided Srgery Tool Kit & Master Sleevs"

Очаквайте скоро цени и първи доставки!

Публикувано на: 21.12.2016 г.   |   пълен текст

ВАШИТЕ ИДЕИ

GraduatinHat

Професионалното обучение е важен акцент в работата ни и през следващите месец-два ще сглобим календара за 2017г. за предстоящите събития, свързани както с денталната имплантология, така и с общата стоматология и бизнес управлението на собствена дентална практика. 

Много ще ни помогнете, ако споделите какви теми са ви интересни, а ние ще се постараем да намерим подходящи лектори и време за провеждане. Можете да посочите и конкретни имена на български и чуждестранни професионалисти, които представят интересни разработки.

Считайте тази дискусия за постоянно отворена, защото, при достатъчно желаещи за една и съща тема, можем да организираме тренинг дори и да не е бил планиран отдалече...

Пишете ни на адрес medina2007@mail.bg или позвънете на тел. 0899 145 805.

Публикувано на: 05.12.2016 г.   |   пълен текст

GraduatinHat

Предстоящи събития до края на 2016г.

Краят на годината е съвсем скоро, но интересните събития, свързани с имплантната система на Alpha Bio Tec, съвсем не са приключили! За повече информация кликнете върху линковете срещу датите или посетете секцията "Събития" в сайта.

24.11.2016г. - Официално представяне на импланта NeO пред българската аудитория.

02.12.2016г. - Еднодневен синус лифт уъркшоп, гр. Пловдив, водещ: д-р Трифонов

Публикувано на: 12.11.2016 г.   |   пълен текст

Alpha Bio Tec с ново видео, посветено на възстановявания с винтово фиксирана единична корона

Alpha BIo Tec продължава да публикува видео представяния на своите имплантологични и протетични решения. Последната кратка анимация показва рехабилитация върху имплант с единична корона, която се фиксира с винт.

 

Публикувано на: 29.02.2016 г.   |   пълен текст

Alpha Bio Tec пусна електронен портал за изтегляне на инструкции за използване за своите продукти

lifetime_warranty_web_smallAlpha-Bio Tec предостави на клиентите си интернет портал, от който могат да се изтеглят електронни варианти на инструкциите за използване на продуктите на компанията.

Това е удобно решение, което предоставя достъп до документите, независимо къде се намират потребителите и кога имат нужда от информацията.

Публикувано на: 28.09.2015 г.   |   пълен текст

Медина Био подготви преводи на български език на ръководствата за използване на Alpha Bio Locator и системата за възстановявания с винтова фиксация

 Screw_retained_Manual. Locator  

Преведохме на български език още две ръководства за работа с ключови фамилии продукти на Alpha Bio Tech:

В документите ще намерите постъпкови инструкции за ползване и илюстрации за онагледяване на целия процес.

Можете да изтеглите PDF версии на ръководствата с клик върху изображенията или имената им.

Публикувано на: 23.09.2015 г.   |   пълен текст

По покана на кмета на Община Габрово
д-р Дошков оглави официална бизнес делегация
до гр. Петах Тиква, Израел

2015PetahTikva_Mayor_webСлед визитата на израелски официални лица и представители на бизнеса от Петах Тиква у нас по рано тази година, от 17 до 21 август българска делегация, водена от кмета на гр. Габрово г-жа Таня Христове, посети израелския град. Пътуването е по покана на кмета на Петах Тиква, Ицик Браверман, под егидата на когото българските гости посетиха стратегически компании и паметници на културата и религията в региона, както и имаха лични срещи с инвеститори, бизнес лидери и представители на православното духовенство.

Бизнес делегацията от българска страна беше водена от д-р Дошков. Тази чест му беше оказана заради заслугите му към развитието на бизнеса в регион Габрово и осигуряването на висококачествени медицински грижи за жителите в гр. Габрово и другите населени места от областта.

Важна част от посещението на българската делегация беше и визитата в завода на Alpha BIo Tec, където гостите на живо се запознаха с високотехнологичното производство на дентални импланти.

Срещите на израелска земя бяха изключително полезни и поставиха началото на диалог, който в близко бъдеще ще осигури конкретни бизнес партньорства и размяна на стоки и услуги.

На снимката: д-р Дошков подарява картина с традиционна българска възрожденска архитектура на г-н Ицик Браверман, кмет на Петах Тиква.

Публикувано на: 02.09.2015 г.   |   пълен текст2 от 4 1 2 3 4

Alpha Bio Tec предлага импланти с доживотна гаранция

lifetime_warranty_web_small Продуктите на Alpha-Bio Tec отговарят на строги международни стандарти, което позволява производителят да осигури доживотна гаранция за широка гама импланти.

В случай на дефектен имплант, отхвърляне на поставен имплант, счупване или замърсяване на имплант, след попълване на доклад за рекламация до производителя, Alpha-Bio Tec ще замени дефектиралото изделие.

... пълен текст